Pré-care

VOORBEREIDING OP UW POWDERBROWS BEHANDELING:

Vermijd het volgende gedurende 24 uur voorafgaand aan uw afspraak:

 • alcohol
 • cafeïne
 • aspirine
 • niacine
 • ibuprofen
 • vitamine E
 • visolie
 • bloedverdunners

Hoe zit het met BOTOX?

Ik raad aan om minimaal 4 weken te wachten om powderbrows te laten plaatsen als je Botox-injecties in de buurt van je voorhoofd hebt gekregen.
Gezichtsproducten/procedures die je minstens 2 weken voor je afspraak moet vermijden:

 • vitamine A
 • retinol
 • glycolzuur
 • melkzuur/Salicylzuur
 • alle exfoliërende of huidregenererende/anti-verouderingsproducten

Moet ik mijn wenkbrauwen epileren of shapen?
Ik geef de voorkeur aan klanten dat binnenkomen met zoveel mogelijk natuurlijk haar.

GELIEVE TE LEZEN:

Kom met realistische verwachtingen naar je afspraak. Het is belangrijk om uw huidtype te begrijpen en realistische verwachtingen te hebben van wat permanente make-up u kan bieden. Powderbrows is een tatoeage. Hoewel het er heel realistisch uit kan zien, zal het er toch iets anders uitzien dan echt haar. Genezen resultaten variëren.

Plan vakanties naar gelang uw afspraken. De nazorg voor uw tatoeage vereist dat u zwembaden, zout water en extreme blootstelling aan de zon gedurende ten minste twee weken na uw afspraak vermijdt, dus plan slim.

HOU ER REKENING MEE DAT:

Huidtypes een grote rol spelen in de algemene resultaten van powderbrows. Ieder mens geneest en behoudt pigment op een andere manier en het uiteindelijke resultaat kan niet gegarandeerd worden.

Vette huid: Powderbrows geneest het beste op een normale tot droge huid. Powderbrows is geschikt voor vette huidtypes of mensen met grote poriën. Microblading daarentegen kan door de verhoogde olieproductie ervoor zorgen dat hairstrokes vervagen en daardoor lichter en meer poederachtig genezen dan je zou verwachten.

Lichte/gevoelige huid: LET OP: In mijn ervaring vervagen powderbrows sneller op een gevoelige huid. Iemand met gevoelige huid kan lichte roodheid ervaren die enkele dagen of weken langer kan aanhouden dan bij andere types. Ze kunnen ook een lichte zwelling ervaren op de dag van de procedure, wat niet typisch is voor andere huidtypes. Een gevoelige huid is snel geïrriteerd. Het kan zijn dat u door bepaalde omgevingsfactoren of producten rood wordt, begint te jeuken of puistjes krijgt. Blonde pigmenten blijven meestal niet erg lang zitten.

Rijpe huid: is meestal dunner en kwetsbaarder, wat de kans op bloedingen en pigmentverlies kan vergroten. Vanwege de kwetsbaarheid van een dunne huid wordt het normaal gesproken niet aanbevolen om powderbrows te laten zetten. Het wordt geval per geval bekeken en uitgevoerd.

Donkere huid: omdat de huidcellen dichter bij elkaar staan bij een donkere huid is het mogelijk dat er een derde sessie nodig is om het juiste effect te bekomen.

Eerder getatoeëerde wenkbrauwen/ Laser Tattoo Removal: Eerder getatoeëerde wenkbrauwen moeten bijna onzichtbaar zijn. Littekenweefsel geassocieerd met eerdere tatoeage of tatoeageverwijdering kan de pigmentretentie beïnvloeden.

**Powderbrows ziet er het beste uit wanneer het wordt gemengd met je natuurlijke wenkbrauwhaar, hoe meer haar je hebt, hoe realistischer de resultaten zullen zijn. Als je heel weinig of geen wenkbrauwhaartjes hebt, zullen de resultaten meer 2D lijken.

Het is belangrijk om te onthouden dat Powderbrows niet bedoeld is om make-up volledig te vervangen. Wenkbrauwpotloden en poeders kunnen nog steeds nodig zijn.

ALLE AFSPRAKEN ZIJN INCLUSIEF EEN OVERLEG. ALS JE BEZORGD BENT OVER JE HUIDTYPE BESPREEK HET DAN MET JE BEHANDELAAR.


HOE JE JE ZELF VOORBEREIDEN OP JE DEEPLINER BEHANDELING:

Aankomen ZONDER oogmake-up of plakwimpers

Wimperextensions een week voor de deepliner behandeling verwijderen

Stop met Nanolash en elk ander wimperserum voor minimaal 4 weken van tevoren (de reden is dat dit soort serums stimulerende middelen zijn. Het maakt uw oogleden te kwetsbaar en vasculair voor een cosmetische tatoeage. Als gevolg hiervan zullen uw oogleden gaan bloeden en blauwe plekken krijgen. Nadat uw deepliner-procedure is voltooid, moet u 4 weken wachten om uw serumgebruik opnieuw te starten.)

Minimaal een week ervoor geen wimpers verven, liften, permanenten of krullen

Als u contactlenzen draagt, draag deze dan niet op uw afspraak en draag ze niet tot minimaal 24 uur nadat de procedure is voltooid.

Train niet 24 uur voor de ingreep.

GEEN alcohol of cafeïne 24 uur voor de procedure (Ja, er zit cafeïne in cafeïnevrije koffie en thee!).

Vermijd zon en zonnebank op uw gezicht twee weken voorafgaand aan de procedure.

Neem geen aspirine, niacine, vitamine E of Advil/Ibuprofen 24 uur voor de procedure in.

Vermijd visolie, prenatale vitamines, voedingsshakes (Shakeology, enz.), “Haar, huid, nagel”-supplementen twee weken voorafgaand aan de procedure.

Stop met Retin-A, chemische peelings en laserpeelings, microdermabrasies, alfahydroxyzuur (AHA) en elke chemische exfoliant of “verhelderende” huidverzorging ten minste 6 weken van tevoren (zodra uw eyeliner volledig is genezen, moet u uw tatoeagegebied bedekken met VASELINE aan het gebruik van deze producten om voortijdige verkleuring te voorkomen).

Het wordt aanbevolen om een week voor de procedure te beginnen met het innemen van Arnica (homeopatische geneeskunde: bevordering van de doorbloeding van spieren, gewrichten en de huid) en/of bromelaïne( een sterke antioxidant en is vooral ontstekingswerend waardoor pijn minder kans krijgt)

Let op: u zult tijdens uw menstruatiecyclus gevoeliger zijn.

Aftercare

NAZORG VAN UW POWDERBROWS BEHANDELING:

Dag 1-2: zeer donker. Begin met het deppen van uw wenkbrauwen iedere 1-2uur. Dit verwijdert al het bloed en lymfevocht van de wond en voorkomt korsten. Was de wenkbrauwen voorzichtig (‘s ochtends en ‘s avonds) met C&J Purifying Soap.

Dep uw wenkbrauwen droog met een papieren zakdoek (niet wrijven!). Breng een dunne laag Carl & Johan Regenerating cream aan. Gebruik niets anders op uw wenkbrauwen dan de producten die u kan kopen na de behandeling.

Dag 2-4: de komende dagen is het gebruikelijk dat het behandelde gebied er donkerder, scherper en intenser uitziet dan verwacht. Dit is normaal en geen reden tot bezorgdheid.

Dag 4-10: barsten en plekken (geen kleur onder de plekken):

Op deze dagen kan het behandelde gebied schilferig lijken of jeuken. Pluk, schil of krab niet aan uw wenkbrauwen. U kunt een beetje Carl & Johan Regenerating cream aanbrengen op de wenkbrauwen om de jeuk wat te verhelpen

Dag 11-28: licht kleur te zien:

Het behandelde gebied kan er wasachtig uitzien, omdat het lichaam zijn werk heeft gedaan om de incisies in de huid te genezen. Raak niet in paniek als het behandelde gebied onverzadigd of dof lijkt. De kleur komt snel weer terug.

Dag 28 tot 55: kleur en vorm begint terug te komen:

Inmiddels is de kleur van het behandelde gebied weer normaal. De kleur is nu ook egaal. De huid is op dit moment echter nog niet volledig genezen. Het is volkomen normaal dat op sommige plekken geen pigment wordt vastgehouden.

Dag 56: kleur en vorm zichtbaar:

Het duurt 4-6 weken voordat een cosmetische tatoeage VOLLEDIG GENEZEN is en het echte resultaat te zien. Tijden de touch-up sessie kan ik beoordelen welke gebieden meer definitie nodig hebben. Kleine aanpassingen aan de vorm gebeuren dan. Uw touch-up sessie wordt geboekt tijdens je eerste sessie.

VERMIJD HET VOLGENDE GEDURENDE 10 VOLLEDIGE DAGEN:

Vermijd direct contact met de douchekop. Probeer op uw rug te slapen. Als u op uw zij slaapt, kan het pigment uit de huid gewreven worden. 

 • NIET zweten
 • GEEN make-up
 • GEEN oliën, moisturizers of zalven buiten degene die u kan aankopen in het salon
 • GEEN zon
 • NIET aanraken

Eenmaal volledig genezen, breng bij blootstelling aan de zon altijd een laag Carl & Johan Suncream SPF50+  aan op uw wenkbrauwen. Blootstelling aan de zon kan ertoe leiden dat het kleurpigment sneller vervaagt en verkleurd. Gebruik de Carl & Johan Suncream SPF50+ in combinatie met Carl & Johan Pocket Balm dit geeft de powderbrows een natuurlijke glans én houdt de kleuren van de brows levendig.

LEES HET BELEID, FAQ’S EN INSTRUCTIES VOOR DE PRE- EN AFTERCARE VOORAFGAAND AAN HET BOEKEN