FAQs

Permanente Make-up

Waarom wordt er enkel powderbrows aangeboden?

Wij kiezen in het salon voor een oplossing dat op lange termijn werkt.

Hieronder kan je de nadelen van microblading terug vinden.

Nadelen van microblading

 • Voorkom littens en snel vervaagde wenkbrauwen door microblading. Omdat met microblading handmatig in de huid wordt gesneden zijn er grote risico’s. Zo krijg je bij het te diep snijden in de huid al littekens.

 • Voor microblading is geen grote investering nodig. Dit is ook te reden dat microblading veel wordt aangeboden. Het kopen van een mesje en pigmenten is al voldoende. Hierdoor kan het werk uitgevoerd worden zonder dat diegene al genoeg ervaring heeft.

 • Helaas krijgen wij regelmatig klanten die deze behandeling hebben laten doen. Het resultaat bestaat vaak uit littekens en vervaagde wenkbrauwen. Omdat scherpe lijnen haartjes moeten voorstelen en dit snel kan vervagen lijkt dit al snel niet meer op haartjes. Dit is ook de reden waarom wij geen microblading aanbieden.

Wij zijn gespecialiseerd in powder brows. Het pigment wordt met een PMU apparaat ingebracht in de huid. Doordat het apparaat het werk doet zal er nooit te diep in de huid gewerkt worden. Het resultaat is een poederachtig wenkbrauw waardoor het lijkt alsof je make-up op hebt. Je wordt dus wakker met perfecte wenkbrauwen. Het resultaat van powder brows gaat gemiddeld 1,5 jaar mee.

Is het mogelijk om powderbrows te laten toepassen als je reeds (semi) permanente make-up hebt?

Als je reeds (semi) permanente make-up hebt, dien je eerst een foto van je wenkbrauwen door te sturen via onze whatsapp service op het nummer +32 485 81 30 38. Als we de foto hebben ontvangen, zullen we je adviseren over de mogelijkheden.

Permanente make-up en zonnebank.

Zweet stoot pigment af. Daarom adviseren wij om 10 dagen na de permanente make up behandeling niet naar de zonnebank te gaan.

Permanente make-up en sauna.

Zweet stoot pigment af. Daarom adviseren wij om 10 dagen na de permanente make up behandeling niet naar de sauna te gaan.

Permanente make-up en sporten.

Zweet stoot pigment af. Daarom adviseren wij om de eerste 10 dagen na de behandeling niet te sporten. Deze instructies ontvangt u bij het maken van een afspraak en na de behandeling.

Hoe lang blijft permanente make-up zitten?

De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een lichte kleur laat toepassen, ooit permanente make-up hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren.

 • Zeer vette huid: tot 6 maanden
 • Vette tot normale huid: 6-14 maanden
 • Droge tot zeer droge huid: 15-24 maanden
Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Permanente make up wordt aangebracht met een PMU apparaat. Dit lijkt op tatoeëren maar permanente make up gaat net onder de huid zitten. Hierdoor is het semi permanent.

Hoe permanente make-up verzorgen?

Na de permanente make up behandeling ontvang je instructies voor de nazorg. Het is belangrijk dat je deze instructies goed opvolgt voor het beste resultaat.

Hoe verloopt het genezingsproces van de powderbrows?

De wenkbrauwen zullen er tot watercontact zeer donker uitzien. Na watercontact zullen ze beginnen te vervellen waardoor er ongelijkheden, vlekken, korsten en pigmentverlies zullen ontstaan. Dit is normaal en hoort bij het genezingsproces. Het is geen reden voor ongerustheid.

Probeer er zo min mogelijk aan te zitten zodat het mooi kan genezen. Het perfecte eindresultaat is 90 dagen na de bijwerking zichtbaar. Het pigment heeft namelijk tijd nodig om van de onderhuid terug naar de huidoppervlakte te komen.

 • Dag 1-4: zeer donker
 • Dag 5-10: barsten en plekken (geen kleur te zien onder de barsten en plekken)
 • Dag 11-27: geen zichtbare kleur of vorm
 • Dag 28-55: kleur en vorm begint terug te komen
 • Dag 56: kleur en vorm zichtbaar

Voor welke leeftijd is permanente make-up?

Een permanente make up behandeling is geschikt voor iedereen met een leeftijd vanaf 18 jaar.

Worden de wenkbrauwhaartjes geschoren tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling wordt een mooie vorm gegeven aan de wenkbrauwen. Vaak worden de haartjes die niet bij de vorm horen geepileerd of voorzichtig weggeschoren. Indien gewenst kunnen deze haartjes ook blijven. Dit gebeurt altijd in overleg.

Wat moet ik vermijden na de behandeling?

Vermijd 10 dagen sauna, zonnebank en direct zonlicht. Ook adviseren wij om 10 dagen na de behandeling geen make-up aan te brengen.

Ik heb botox, mag ik behandeld worden?

U mag behandeld worden indien u de botox behandeling 4 weken geleden heeft gehad. Wij adviseren om eerst PMU te nemen.

Ik ben zwanger of ik geef borstvoeding. Mag ik behandeld worden?

Neem geen tatoeage als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Niet alle risico’s rond het tatoeëren voor zwangere vrouwen zijn bekend. Mocht u bovendien als gevolg van de tatoeage een infectie oplopen, dan mag u bepaalde medicijnen ter bestrijding van de infectie niet gebruiken, vanwege het risico voor uw (ongeboren) kind.

Hoe pijnlijk is de permanente make-up?

De behandeling is niet voor iedereen geheel pijnloos. Vaak wordt het gevoel van epileren als pijnlijker ervaren. De huid wordt verdoofd na er 1x over te gaan zonder verdoving.

Wat te doen na de permanente make-up behandeling?

Na behandeling krijgt u informatie mee over de nazorg. Hierin staan adviezen over hoe u het beste uw wenkbrauwen kunt verzorgen maar ook wat u vooral niet moet doen na de behandeling. Het is vooral belangrijk om de instructies die u meekrijgt na de behandeling zorgvuldig uit te voeren.

Hoe snel vervaagt make-up?

Permanente make up gaat ongeveer 1,5 – 2 jaar mee. Na verloop van tijd zal de PMU vervagen. Een touch up wordt dan geadviseerd. Kijk op de prijslijst voor meer informatie.

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Voor een mooie resultaat is een nabehandeling te adviseren. Het pigment dat tijdens de eerste behandeling in de huid wordt gebracht verliest na ongeveer 1 maand 30 – 40% van zijn kleur. Daarom is het belangrijk dat u voor een tweede keer komt.

In uitzonderlijke gevallen kan een derde behandeling nodig zijn.

Hoe lang duurt de behandeling?

De eerste behandeling duurt gemiddeld tussen de 1,5 – 2 uur. De behandeling bestaat uit:

 • bespreken van de wensen en mogelijkheden
 • voortekenen
 • kleurkeuze
 • de behandeling zelf

Ik heb diabetes, mag ik behandeld worden?

Bij diabetes (suikerziekte), is PMU in sommige gevallen af te raden omwille van een minder goede wondheling. Hierdoor kunnen kleurverschillen in het pigment ontstaan en is het resultaat niet mooi. Niet alle patiënten hebben echter een slechte wondgenezing. Bij de meeste patiënten is het dus geen probleem mits zij zich houden aan de nazorg die voorgeschreven wordt en een goedkeuring krijgen van hun arts.

Wat zijn ombré powderbrows?

Wenkbrauwen met een mooie overloop en natuurlijke uitstraling.

Ombré powder brows is de nieuwste trend op het gebied van permanente make up voor wenkbrauwen. Bij Ombré powder brows wordt de aanzet van de wenkbrauwen lichter ingeschaduwd met naar de punten toe donkerder waardoor het een mooie overloop heeft maar ook heel zacht en natuurlijk oogt.

Kan PMU bij iedereen worden toegepast?

Helaas is het niet mogelijk om bij iedereen PMU toe te passen. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of u huidaandoeningen heeft. Dan kan kunnen wij u vertellen of u wel of niet behandeld kunt worden.

Op de volgende plaatsen brengen wij geen PMU aan:

 • op plekken waar u het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan
 • op een litteken dat minder dan een jaar oud is
 • op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd
 • op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is
 • op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken, wijnvlekken of zwellingen.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up of PMU is het inbrengen van pigmenten in de lederhuid. Dit gebeurt met een pen waarin een naald wordt geplaatst. Permanente make-up lijkt qua techniek op een tatoeage, maar het doel is iets anders. Op een subtiele en heel natuurlijke wijze brengen we pigmenten in de bovenste laag van de dermis aan.

FAQs

LashLift

Ik heb een irritatie na de LashLift behandeling. Wat nu?

Het kan gebeuren dat je niet tegen een bestanddeel in het product kunt. Geen paniek! Haal bij de drogist anti-histaminetabletten. Een koude vochtige doek helpt tegen eventuele jeuk. Na een aantal dagen zal de irritatie verdwijnen. Het is mogelijk om voorafgaand aan je behandeling een patchtest te doen. Hiermee kunnen we grotendeels uitsluiten of je allergisch bent voor lashlifting. Reacties komen voor bij een zeer kleine groep mensen.

Op dit moment krijg ik chemotherapie en/of bestraling. Graag zou ik een LashLift behandeling willen: kan dat?

Ons advies is om dit eerst te overleggen met de behandelend arts.

Ik heb hooikoorts. Is een LashLift behandeling verstandig?

De wimpers dienen de eerste 24 uur droog te blijven en het is ook niet bevorderlijk om in de ogen te wrijven. Overleg eerst in welke mate je hooikoorts hebt en of dat invloed kan hebben op het resultaat van de LashLift.

Ik ben zwanger. Is lash lifting mogelijk?

De producten zijn niet getest op zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Het is mogelijk dat de LashLift in verband met je hormonen minder goed pakt, of juist zorgt voor over processing. Mocht er een reactie zijn, dan is het ook niet mogelijk om daar medicatie voor te nemen.

Ik heb zeer steile wimpers en ik kan daarom geen wimperextensions laten zetten.

Het beste is om eerst de LashLift te laten zetten en vervolgens extensions te laten plaatsen.

Ik gebruik castorolie, een wimperserum of wonderolie voor mijn wimpers. Kan dit in combinatie met de LashLift?

Ja, dat is mogelijk. Zeker het gebruik van een wimperserum kan het resultaat verlengen, waardoor je langer van de LashLift geniet. Wij adviseren 2 dagen voor de behandeling te stoppen en 2 dagen na de behandeling je product weer te gaan gebruiken.

Kan ik mijn ogen reinigen met elk soort make-up reiniger?

Na 48 uur kun je iedere reiniger gebruiken. Wij adviseren wel een olievrije remover.

Kan ik onmiddellijk na de behandeling sporten of douchen?

Nee, de eerste 24 uur dienen de wimpers droog te blijven. Ook adviseren we je om 48 uur geen gebruik te maken van de zonnebank of sauna.

Mag ik onmiddellijk na de behandeling make-up dragen?

Wij adviseren om de eerste 24 uur geen mascara te dragen.

Ik kan niet tegen wimperextensions. Kan ik wel een lashlift-behandeling krijgen?

Dat is zeer zeker mogelijk. Overigens is het niet uitgesloten dat er een ander bestanddeel is waarvoor je ook gevoelig voor zou kunnen zijn.

Na hoeveel weken mag ik een nieuwe LashLift?

Gemiddeld houden we 6 weken aan, afhankelijk van je groeicyclus. Is het na 5 weken uitgegroeid, dan kun je gerust een nieuwe LashLift laten doen.

Mijn wimpers zijn beschadigd door de wimperkruller of door wimperextensions. Kan ik toch een lashlift behandeling ondergaan?

Een lashlift kan alleen wanneer je gezonde wimpers hebt. Ons advies is om eerst een wimperserum en goldfiller mascara te gebruiken om je wimpers weer gezond te krijgen (bij ons verkrijgbaar).

Voor wie is de LashLift?

Voor alle personen die graag mooie gelifte wimpers willen. LashLift is een geweldig alternatief wanneer je geen extensions wilt of kunt dragen. Een LashLift is minder geschikt als je echt hele korte wimpers hebt, het resultaat valt dan erg vaak tegen.

Is een Lashlift schadelijk voor mijn wimpers?

Nee, ons salon is gecertificeerd. De behandeling wordt dan ook alleen uitgevoerd door een getrainde professional die weet wat ze doet.

Hoe lang heb ik plezier van mijn LashLift?

Gemiddeld blijft het resultaat 6 weken zichtbaar. Dit is afhankelijk van je groeicyclus. Heb je een langzame groeicyclus, dan kan het resultaat bijvoorbeeld wel 8 weken zichtbaar blijven.