Beschadigde wimpers? Tips om ze te herstellen én te laten groeien

BLOG

Beschadigde wimpers? Tips om ze te herstellen én te laten groeien

Lange, krullende wimpers: het is de droom van vrijwel elke vrouw. Maar misschien zijn jouw wimpers wel beschadigd, bijvoorbeeld door gebruik van wimper extensions of omdat je waterproof mascara gebruikt of simpelweg omdat je veel te hard hebt geschrobt.


Hieronder 7 tips hoe je je wimpers weer in topvorm krijgt
1. Laat je wimpers met rust

Net als bij de groeicyclus van het hoofdhaar heeft ieder mens een iets andere wimpercyclus, maar het duurt ongeveer tussen de zes tot acht weken voordat een wimper de volledige groeicyclus heeft gehad. De levensloop van een haartje bestaat uit drie fases: het groeien, het rusten en het uitvallen. 

Omdat wimpers niet allemaal in dezelfde groeifase zitten, duurt het daarom tussen de negen en twaalf weken voor alle wimpers een keer zijn uitgevallen en weer zijn terug gegroeid. Deze wimpercyclus gaat gewoon door, ook al heb je wimperextensions of laat je je wimpers verven of een lashlift plaatsen.

Als je wimpers zwaar beschadigd zijn breng dan een hele cyclus elke avond castorolie aan of gebruik de Mrs. LashLift lash filler en hou je ogen zeker make-up vrij.

De Lash Filler is een intensieve behandeling om de wimperharen te versterken met hoogwaardige, actieve ingrediënten van binnenuit. Hierdoor zal de haardichtheid en de groei van de wimperharen toenemen. 

Bij The Labb kan je de Lash Filler aankopen.2. Gebruik een wimperserum

Als je langere wimpers wil, dan wil je ervoor zorgen dat het wimpertje zolang mogelijk in die groeifase blijft. Daar zijn wimperserums voor. Gevoede haarzakjes produceren sterke, dikke en ongelooflijk lange wimpers in een korte periode. Bovendien maakt het de wimpers donkerder en voorziet hen van een beschermende laag, wat resulteert in minder uitvallende en beschadigde wimpers. 

Bij The Labb kan je het wimpergroeiserum Nanolash aankopen.3. Gebruik geen waterproof mascara of waterproof eyeliner 

Waterproof mascara wordt harder dan gewone mascara. Dit maakt de wimpers kwetsbaarder voor afbreken, vooral ’s nachts tijdens het slapen. Omdat de mascara er sowieso moeilijk af te halen is, is de kans groot dat je ’s nachts nog make-up resten hebt zitten. Waterproof mascara brengt dus een aantal risico’s met zich mee.
4.Verwijder je oogmake-up voorzichtig 

Mascara, oogschaduw en eyeliner: het is soms lastig om het er aan het einde van de dag allemaal weer vanaf te krijgen. Zeker als je gebruik hebt gemaakt van waterproof producten. Toch is het heel belangrijk voor je wimpers dat je niet gaat schrobben. Als je agressief schrobt, zullen je wimpers afbreken. Gebruik ook geen producten om je make-up te verwijderen die alcohol bevatten, daar worden je wimpers droog en broos van. Wat je het beste kunt doen om je mascara te verwijderen? Je ogen dicht doen en met een watje met daarop een mild product zachtjes over je wimpers gaan, van boven naar beneden.5.Vermijd wimperkrullers

Het kan verleidelijk zijn om eens flink met een wimperkruller in je wimpers te knijpen. Zeker als die van jou niet de krul hebben die je zou willen. Toch raden we je dit sterk af. Je kunt de haartjes hiermee afbreken of er zelfs helemaal uittrekken. En zoals we al benoemden, duurt het best lang voordat een nieuw wimpertje weer helemaal gegroeid is.6. Breng een mascara primer aan

Een primer verzorgt je wimpers en versterkt het effect van je mascara. Zo worden je wimpers nog langer en voller. Maar er zijn nog meer voordelen: Na de primer breng je je mascara makkelijker aan en blijft deze langer zitten.7.Voeg dit toe aan je voeding 

Slik je supplementen die goed zijn voor huid, haar en nagels? Deze doen ook wonderen voor je wimpers. Voedsel dat boordevol vitamine B en biotine zit, doet z'n werk ook goed. Denk aan spinazie, bloemkool, noten, avocado's, zaden en eieren. Ook vitamine C is ontzettend goed voor het herstel van huid en haar, dus je kunt ervoor kiezen om producten met een hoog vitamine C gehalte aan je dieet toe te voegen, of dit in supplement vorm te slikken. Dit is ook hartstikke goed voor je immuunsysteem, dus baadt het niet voor je wimpers, dan schaadt het in ieder geval zeker niet.